Šešir moj na MENT 2020

Ortaci mi se smeju kad kažem da je 2020. moja godina, a evo, već sada znam da ću od petog do sedmog februara biti na MENT-u u Ljubljani.

Još od kada sam prvi put čuo za njih na Kontakt konferenciji pre dve godine, želja mi je da overim Kino Šiška i zavrtim šešir moj uz najbolje bendove i izvođače koji se predstavljaju na ovom festivalu. Imao sam već priliku da pišem o nekima koji su tamo nastupali, hvatao sam ih u prolazu kroz Novi Sad i pažljivo sam pratio najave ko će i kada svirati tamo. Maštao sam o tom festivalu protekle dve godine, priželjkujući da dođem do tog nivoa da budem jedan od novinara koji se javljaju sa MENT-a.

ment 3

I došao je taj trenutak. Zahvaljujući Heličeriju, biću na šestom MENT-u, naoštren da se javljam iz prvih redova, ažurno i posvećeno kao sa Demofesta. Ako je iko sumnjao da sam rokenrol novinar za primer, evo razloga da se opali šamarom. Šešir moj na MENT-u 2020! Fak jea!

Za one koji ne znaju, MENT je „showcase“ festival koji se održava u Ljubljani na više lokacija, a obuhvata izložbe, konferencije, predavanja i puno, puno dobrih svirki i koncerata. Ovo je festival na kojem se probijate na novo tržište, ovo je festival na kojem otkrivate nove bendove, ovo je festival na kojem se dobro provodite.

Ja uvek igram za domaći tim, pa uz to što ću pisati za Heličeri, očekujte da ću i tamo promovisati izvođače i bendove koji mi se sviđaju. Bacite pogled na listu predavača koji gostuju na konferenciji, možda vidite nekoga kome želite da prenesem pozdrave, poklonim vaš CD ili vas povežem za saradnju.

Pored mnoštva izvođača iz cele Evrope, nastupaju i oni iz našeg regiona koji su mi uvek u fokusu. Iz Pančeva stiže najpopularniji dvojac koji nisu Ljubičice – Buč Kesidi; Zagreb šalje mog omiljenog kantautora i njegovu ambulantnu skupinu Klinika Denisa Kataneca, a ovo će biti savršena prilika da čujem bend nemanja, sastav o kojem nisam do sada pisao, iako sam se podrobno drogirao njihovim vrlo hvaljenim debi albumom. Priznajem da slabo poznajem savremenu scenu Slovenije, pa posebno planiram da poslušam Body Says No, Jakob Kobal & His Imaginary Friends i pogotovo Pantaloons.

Lista izvođača će se dopuniti početkom decembra, a ja ću vas na Heličeriju blagovremeno obaveštavati šta se događa i šta nam je na plejlisti. Ako vidite neki bend koji mislite da ne smem da propustim, javite mi, otvoren sam za predloge i savete, sa obzirom na to da će mi ovo biti prvi put u Ljubljani.

I vidimo se na MENT-u!

_____________________________________________________

Šešir moj vam se zahvaljuje na vremenu i pažnji, a ja vas molim da podelite tekst i zapratite stranicu Šta slušam, a šta mi se dešava. Mi smo deo ekipe „Sobakaisti“ koja se zalaže za promovisanje kvalitetnog sadržaja i optimistične slike o svetu koji se raspada.

Ako vam se  sviđa kako pišem i na koji način pratim scenu, možete me podržati preko ko-fi platforme.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *