Prigodan muzički program za festivale i apokalipse

tamo gde je Rudnik, Milanovac grad

Od kada je Gornji Milanovac izgubio poslednji klub za alternativne koncerte, muzička dešavanja su se preselila na periferiju, u sela i planine ove razgranate opštine, pa je za vikend (29. i 30. jul) zakazan prigodan muzički program u Klubu penzionera (!) na Rudniku.

Otvoreni predeli, prvi Međunarodni festival kratkih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova na Rudniku, nije inovativan samo po svom programu koji prikazuje eksperimentalne, nekonvencionalne i hibridne forme, već i po pratećem muzičkom programu koji je uredio Staša Tomić.

Prigodan program podrazumeva da će Klub penzionera u petak veče da se prevrne od drum & bass ritma skreč-milanovačkog sastava Zauvar, dok će Majstor Ljuban da pomete prašinu sa poda, jer, kako se pohvalio na svojoj Patreon stranici, ima novi plejer namenjen džangl bitu, a i novi hit.

Svakako, najviše se čeka pesma „Kome d’uzme prase„, koja se našla i na kompilaciji Dani koji izmiču, a za koju je ova ekipa nagrađena trofejem BUNT rok festivala.

Dok je Zauvar pomalo i očekivan izbor, odabir izvođača za drugo veče muzičkog programa zaslužuje aplauz.

Lenhart Tapes, beskonačna, neraspetljana traka zaglavljen u kasetofonu slupanog jugića, nije muzika koju biste preporučili za konvencionalni after, ali u varošici Rudnika, pod korodiranim slovima srpskog Holivuda, nema boljeg izbora za potpunu apokalipsu.

Ako do sada niste imali priliku da ozledite čula i oplemenite dušu muzikom Vladimira Lenharta, pripremite se na nojzični miks bitova sa kaseta i tradicionalnog pevanja. Ipak, pripreme su beskorisne, jer od 3 njegova nastupa na kojima sam bio, svaki se razlikovao kako po atmosferi, tako i po muzičarima koji su ga pratili, a kada u najavi imate i sešku iznenađenja, nije na odmet umesto šešira poneti šlem.

Posle filmskih projekcija, ništa bolje od koncerta koji otresa nepotrebne kadrove i čuva scene za pamćenje. Nikada do sada nisam bio na koncertu u Klubu penzionera, tako da se šešir moj raduje ovom događaju sa kojeg će se javiti, ako ostane u komadu.


Primam mito, ali ne pišem po narudžbini. Ako hoćeš da me častiš, klikni na link.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *