Najave: Decembar

Šešir moj se odlučio za ozbiljno bavljenje rokenrol novinarstvom, delom pod prinudom sa vrha, a većim delom pod potrebom da moj besmisleni život učinim bar malo vrednim življenja kroz muziku koju slušam i kroz ono što mi se dešava dok to radim.

Zbog toga svakog prvog (drugog-trećeg) u mesecu slede Najave, neka vrsta mesečnih rasporeda sa planom i programom gde ću biti, šta ću pisati i objavljivati, tako da oni koji čitaju i slušaju mogu da učestvuju aktivno u razmeni ideja i komentara. Takođe, ovo će biti značajno i za ljude koji sviraju i organizuju svirke, jer mogu da me pozovu na neki događaj, čemu se rado odazivam, ako sam u mogućnosti.

Nedavno smo izbili na 1500+ pratilaca, što je sasvim zadovoljavajuć broj ljudi za jedan pošten koncertni prostor, pa vam se ovog puta zahvaljujem na organskim posetama i pridruživanju, jer sam ja protiv GMO hibrida i prskanja, samo organikum, bato! Bez reklama, bez pohvala i promocija muzike u koju ne verujemo.

wishing you a briht

Rastemo.

A sada onaj glavni deo!

Mrzim zimu iz više razloga: klubovi su prepuni, svi puše (uključujući i mene) pa mi šešir smrdi danima, previše je hladno da bi osetio rad, ne mogu da šetam i da slušam muziku, tako da mi je plan da ovaj decembar radim iz sobe: tekstovi i recenzije + barem 2 podkast epizode. Potrudiću se da u sve ubacim i svirke koje ne smem da propustim, a za sada ih ima već 3-4.

Evo spiska narednih tekstova i svirki sa kojih ću se javiti (šešir moj zadržava pravo da ispali ili okasni).

RECENZIJE

 • Slušao sam debi album Paper Animals, „Rock Paper Scissors„, i imam šta da kažem o tome.
 • Izašao je novi album zbog kojeg sam propušio duplo – Ivica, 1235. Ne znam šta će izaći od ovog preslušavanja, ali u slušalicama mi je od tog četvrtka kada ga je objavio.  
 • Odličan zimski album za koji sam već napisao recenziju, bend iz Kikinde za koji mogu da se kladim da niste znali: Drvo TruoKakav bi ovo bio dan.
 • Novi Buč Kesidi, realno. Stvarno bi bilo glupo da ne iskoristim priliku da kažem nešto o ovom albumu, a
  bucevi

  zavirite u moj inboks; Luka, hvala na podsećanju

  pritom ishvalim sebe i svoje slušalačke sposobnosti koje su predskazale glavni idejni stožer u „Euforiji„, još u tekstu o njihovom prvom albumu; što sam potpuno zaboravio, ali me je srećom Luka Racić podsetio jednom porukom u ranu zoru.

 • U inboks mi stižu i preporuke za preslušavanja, pa sam odatle izvukao i priču o novom spotu benda „Doručak na travi“ – Smrad slobode, o kojem ćete čitati u novom tekstu iz rubrike Video Stop.
 • U inboksu imam i poruke na koje sam odgovorio sa obećanjima koja nisam ispunio, tako da planiram da do kraja 2019. napišem jedan tekst o kantautoru „Čudnoređe„; to mu je poklon za novu godinu jer je bio jako dobar dećko.
 • Ne bih da preteram sa obavezama, ali ne smem da propustim da kažem nešto o Ani Avramov i njenom novom spotu. Slušao sam je u emisiji Digitalni kasetofon, pa bi taj tekst bio neka vrsta virtuelnog pozdrava pred njen odlazak u Berlin.
 • Tokom decembra sledi i obavezni godišnji izveštaj na HellyCherry portalu – najbolji albumi u protekloj godini po izboru članova redakcije.

Što se tiče svirki, izbor je bogat, a zima je izazovna.

SVIRKE

 • 13.12. – Larska i Vizelj u Ljubitelju, Gornji Milanovac
 • 14.12. – Dol u Ljubitelju, Gornji Milanovac
 • 20.12. – Porto Morto u SKC-u, Kragujevac
 • 21.12. – Reflection, Ljubitelj, Gornji Milanovac
 • 29.12. – Koikoi i Stroberiz u Mladosti, Subotica

Postoji i onaj poetski deo šešira mog o kojem ne pričam toliko, ali koji živi i prati ono što radim, pa ako želite da čujete moju poeziju u originalnoj i italijanskoj varijanti, pozivam vas 18. decembra na promociju novog broja lista Stagiornale. Biće ekipa iz Napulja, uz domaće autore i prevodioce.

Tu su i mini izveštaji i dojave, kao i privatne instagram priče za članove fan kluba, tako da ako želite da budete bliži ovome što radim, prijavite se na njuzleter Sobakaista slanjem mejla na info@sobakaisti.org i pripremite se, jer za 2020. spremamo jako ozbiljnu priču.

Vidimo se na svirkama, slušamo se u tekstovima.

_____________________________________________________

Šešir moj vam se zahvaljuje na vremenu i pažnji, a ja vas molim da podelite tekst i zapratite stranicu Šta slušam, a šta mi se dešava. Mi smo deo ekipe „Sobakaisti“ koja se zalaže za promovisanje kvalitetnog sadržaja i optimistične slike o svetu koji se raspada.

Ako vam se  sviđa kako pišem i na koji način pratim scenu, možete me podržati preko ko-fi platforme.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *