Demofest 11 – ceo paket

Ovaj ekskluzivni boks set sa ukrasnom mašnom je posvećen jedanaestom Demofestu u Banjaluci.

Kao i svi tekstovi iz kategorije Ekskurzije, fokus će biti na muzičkom putopisu. Ako želite da saznate kako je bilo u takmičarskom programu, možete to da uradite preko tri teksta koje sam objavio za Heličeri, izveštavajući kao pravi novinar svakog dana festivala. Ovo je bio prvi put da sam tako nešto uradio i priznajem da mi se jako dopao adrenalin i uzbuđenje koje sam osećao u susretu sa bendovima i ljudima o kojima sam pisao. Zbog toga sam na pres konferencijama mudro ćutao, ne postavljajući pitanja, jer su među prisutnima često bili i članovi benda „Captain’s Morgan Revenge“, koje sam olako prozivao u svojim tekstovima, a uživo su izgledali kao da bi lako ugazili šešir moj.

Naredna tri teksta su pokušaj da prepričam osećaj koji sam imao u prvom susretu sa Banjalukom, Demofestom i ovim delom sveta koji mi je, iako blizak po jeziku i kulturi, stran po iskustvu. Pre odlaska u Banjaluku objavio sam jedan tizer u kojem sam bacio prognoze i tipovao svoje favorite. Ispostavilo se da sam bio prilično u pravu, što mi je bio znak da ipak ima smisla što sam odlučio da se ozbiljno posvetim rokenrol novinarstvu. Možda bi bilo isplativije i po mene bolje da sam se sa takvom sposobnošću procene posvetio kladionici i ruletu, ali uzdam se u sve one dobre ljude koji su mi nudili podršku u daljem radu i pozivali me na pivo/buksnu da se uključe u Patreon kampanju kojom se finansiram ili da me časte virtualnim pivom.

Ovo je uvodni tizer.

Prvi tekst iz ovog paketa posvećen je osvrtu na moju demo karijeru, dosadašnje probijanje na sceni u ulozi rokerol novinara, uzora koje imam i trenutak susreta sa Demofestom. Ako vas interesuje da saznate najvažnije trenutke, zaplete i izazove u građenju statusa muzičkog kritičara, pročitajte tekst Novinarstvo naše nasušno.

Drugi tekst je posvećen onome što sam doživeo, čuo i video u Banjaluci. Odmah da se ogradim – apsolutno nemam pojma o ovom gradu, državi i ljudima, ali me je ovo iskustvo dovoljno zainteresovalo da istražujem i dalje, tako da se nadam da ću uskoro opet posetiti Banjaluku. Za mene je ovo Najbolje od Demofesta.

Poslednji tekst iz ovog paketića bavi se legendom odnosa u broju muškaraca i žena u Banjaluci. Očekujte hvalisanje šešira mog, opise vatrenih avantura i eksplicitne detalje iz mog ljubavnog života. Sve to uz statistički presek muzičke scene u tekstu „7:1“.

P.S. Veliko hvala Demofestu za sjajno iskustvo, Srđanu i Karlu za druženje, Anji za šemu, Nataši za smeštaj, Nemišu za društvo, Lajki za bleju, bendu Slonz na albumu, svim bendovima na povratnim reakcijama i komentarima. Posebno hvala uredniku Heličerija za veru u šešir moj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *