Čemu „Kontakt konferencija“?

Možda ovakav naslov sugeriše da je upitno kolika je korist od „Kontakt konferencije“, ali to mi nikako nije bila namera, jer zaista mislim da je ova muzička manifestacija od ogromnog značaja za Beograd, ali i regionalnu scenu. „Kontakt konferencija“ se polako razvija, a veliki napredak u odnosu na prošlu godinu vidi se već iz ponuđenog muzičkog programa, kao i tribina koje obrađuju bitna pitanja o kojima nije bilo reči na prošlogodišnjoj konferenciji. Za mene je napredak i u tome što sam prošle godine morao da se dokazujem i objašnjavam kako bih dobio akreditaciju za koncerte, dok je ove godine bilo dovoljno da pošaljem samo jedan mejl, što ipak govori da ovo što pišem ima nekog smisla i uticaja. kontakt konferencija

Kako već neko vreme nisam u Beogradu, ova konferencija je bila odličan povod da navratim u prestonicu, vidim se sa ekipom i posetim BIGZ, a pošto je manifestacija zvanično otvorena u sredu, bilo je očekivano da će mi trebati najmanje sedam dana da se otreznim i saberem misli i utiske od tada. Verujem da su svi koje zanima „objektivno novinarstvo“ već saznali sve o protekloj konferenciji, a za one koji to nisu učinili, preporučujem ovaj tekst Mladena Miloševića, u kojem je vrlo sistematično i koncizno predstavljen ceo trodnevni program. Šešir moj i ja smo predstavnici onog „subjektivnog novinarstva“, pa će moja priča biti usmerena samo na one teme koje su se meni lično činile važnim, a znatno veći fokus će biti na muzici i izvođačima koje sam imao prilike da čujem zahvaljujući ovoj konferenciji. Sa obzirom na to gde živimo i kakvo je stanje u kulturi, smatram da ova konferencija zaslužuje sve hvalospeve, ali pošto su drugi portali već izlizali sve pohvale, meni preostaje da sugerišem i kritikujem ono što može da se unapredi, jer od tih silnih pohvala ne verujem da će organizatori imati neke vajde za buduće konferencije.

Radi lakše čitljivosti i preglednosti, podelio sam utiske u dva teksta:

  1. Šta sam čuo na Kontakt konferenciji – u kojem možete pročitati moje mišljene i doživljaj panel diskusija i tema koje su na njima obrađivane.
  2. Šta sam slušao na Kontakt konferenciji – u kojem ćete naći moje utiske sa brojnih svirki koje su u okviru konferencije održane na nekoliko lokacija u Cetinjskoj.

Već sada se radujem sledećoj „Kontakt konferenciji“, a do tada vam preporučujem da pratite njihovu fejsbuk i instagram stranicu, jer organizuju brojna dešavanja tokom cele godine. Organizatorima dugujem zahvalnost za akreditacije, kao i za bogat program u kojem sam uživao.

P.S. Jako je teško biti nezavisni rokenrol novinar bez prijatelja koji te podržavaju, pa ovaj tekst ne bi bio moguć bez materijalne, logističke i finansijske podrške od strane Filipa, Žvrlje, Nekse, Lole, Smola, Sombora, Nede, Nauma, Aleks i Jasne. Beskrajno vam hvala!

_____________________________________________________________________________

Ako vam se sviđa kako pišem o muzičkoj sceni, možete da me podržite preko Patreon kampanje, novac trošim na ploče, albume i ulaznice. Velika je pomoć i ako lajkujete stranicu ili podelite tekst koji ste pročitali, jer i od vas zavisi koliko ljudi će čuti glas alternativne rokenrol kritike. Hvala vam na vremenu i čitanju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *