Najava: Cactus Fields i Prometej

Gugl kaže da kaktusi cvetaju tokom vrelih letnjih dana, a vikend u Gornjem Milanovcu (29.7.), tačnije u rasadu Klatičevo, odstupnici kluba Ljubitelj, obećava idealne uslove.

Ako do sada niste uhvatili neku njihovu svirku, manje ste zbunjeni nego ja. Kao da sa svakom sezonom bend Cactus Fields menja članove, pa se od muškog trija razgranao u mešovitu petorku, a jedini stalni član od prve pesme je gitarista i frontmen Đorđe Dabić, dok ne bih mogao sa sigurnosti da kažem ko svira bubanj i koliko imaju pesama pored već ostarelog singla U glavi.

Slušao sam ih u Antišopu sa bendom Reflection, pa na Indirektu, a utisci su mi bili različiti, ali uvek pozitivni. Kaktusi su naoštreni i divlji, a sudeći po pričama o njihovom poslednjem nastupu u Klatičevu, najluđi su na domaćem terenu.

To bi se i očekivalo, ali glasine kažu da su na poslednjoj svirci izašli goli na bis i pred svim onim komšijama, prijateljima i poznanicima iz grada izrokali kao da čaršijska ogovaranja ne postoje, a fotoaparat Ivice Miloševića ne beleži za večnost svaki događaj.

Kaktusi u Klatičevu; foto: Ivica Milošević

Glasine dobro idu uz refrene, pa jedva čekam da vidim šta će ovog puta da urade uživo. Uz njih će nastupiti i, kako sam čuo, trenutno najmlađi bend u Gornjem Milanovcu, ne baš obećavajućeg imena – Prometej.

Ako ste u petak u okolini, ne propustite da se ubodete na Poljima kaktusa. Ako šešir moj ostane ceo, biće javljanja.

plakat za svirku; foto: Ljubitelj

Pijem kafu, ko hoće da časti.

Može cim, ko hoće da uleti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *